fibromyalgie en sociale zekerheidsrecht

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Samenvatting: Het doel van deze studie is om het belang van een goede diagnose te tonen voor de toekenning van uitkeringen bij ziekte of invaliditeit pensioen en fibromyalgie therapie. Dit onderwerp is te vinden in detail beschreven in de medische literatuur, in het bijzonder in de reumatologie. Het belangrijkste aspect worden benadrukt dat de extra lijden opgelegd aan deze patiënten door diagnostische vertraging toeneemt, veruit de ernst van dit syndroom, depressieve en angst symptomen zijn vaak aanwezig.

Sleutelwoorden: fibromyalgiesyndroom. sociale Zekerheid

1. INTRODUCTIE

Dit artikel werd bereid uit de studies in de sociale zekerheid wet in de loop van de Faculteit Legale afgestudeerde, wiens doel het is om de chronische pijn en ongemak veroorzaakt door Fibromyalgie Syndroom (FMS) en de algemene aspecten Award analyseren uitgevoerd ziekte of arbeidsongeschiktheid pensionering, gezien het belang van een goede medische evaluatie voor de diagnose van fibromyalgie.

2. CONCEPT

Fibromyalgie is een chronisch syndroom gekenmerkt door diffuse musculoskeletale pijn klachten en de aanwezigheid van tender points in anatomisch specifieke regio’s (Wolfe F, D Simons et al geciteerd Chaitow 2002) [1] .

Voor een serieschakeling klinisch manifesteren als pijn, vermoeidheid, malaise, slaapstoornissen, fibromyalgie een syndroom beschouwd.

Voor de American College of Reumatologen, fibromyalgiesyndroom (FMS) is een geschiedenis van wijdverspreide pijn gedurende minstens 3 maanden. De pijn is wijdverbreid wanneer alle van de volgende symptomen aanwezig zijn: pijn in de linkerkant van het lichaam aan de rechterzijde van het lichaam onder de taille en boven de taille.

Bovendien moet er axiale pijn (cervicale wervelkolom of voorste deel van de borst of thoracale of lumbale ruggengraat) zijn.

Pain (met de patiënt rapportage “pijn” en niet alleen gevoeligheid) bij 11 tot 18 gevoelige punten wanneer het wordt blootgesteld aan digitale druk met 4k druk. De locaties zijn alle bilaterale en zijn gevestigd:

– In de suboccipitale spier inserties (in de buurt van waar de rectus capitis posterior minor valt).

– In de voorgaande aspecten van inter-transversale ruimten tussen C5 en C7.

– In het midden van de bovenrand van de bovenste trapezius.

– In gebieden van spinale spier boven, op het scapulier wervelkolom.

– In de tweede costochondrale knooppunt, het bovenvlak, iets naar de zijkant van de gewrichten.

– 2 cm distaal van de kant epicondílios elleboog.

– In de buitenste bovenste kwadrant van de billen van de voorste plooi van de gluteus medius.

– Achterste aan de bekendheid van de trochanter major (piriformis insertion).

– In het midden van de knie punt, het vet pad in de buurt van de gezamenlijke lijn. (ACR 1990 apud Chaitow 2002 ) ” [2]

 

[3]

 

Geassocieerde pijn is vermoeidheid (vermoeidheid), non – . Herstellende slaap, geheugen- en concentratieproblemen, angst, tintelingen of gevoelloosheid, depressie, hoofdpijn, duizeligheid en darmstoornissen [4]

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Fibromyalgie wordt geassocieerd met een vorm van artritis gevolg van de gevoeligheid van het individu voor een pijnlijke stimulus. [5]

3. Oorzaak en symptomen

Hoewel er geen duidelijke oorzaak studies tonen aan dat patiënten met fibromyalgie toegenomen gevoeligheid voor pijn, is het alsof de hersenen interpreteren overdreven stimuli vorm, waardoor het gehele zenuwstelsel waardoor de persoon meer pijn te voelen.

Belangrijk is dat de belangrijkste symptomen van fibromyalgie zijn wijdverspreide pijn, slapeloosheid of wakker moe en gevoel van vermoeidheid of vermoeidheid gedurende de dag, als depressie, angst, intestinale en urinaire stoornissen en hoofdpijn.

Echter biologische, chemische, hormonale en immuniteit kan leiden tot fibromyalgie, die frequenter bij patiënten na een fysiek trauma, ernstige infecties en stress.

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de gevallen zijn diagnoses bij mensen tussen de 30-49 jaar en 35% van de patiënten worden gediagnosticeerd in de leeftijd van 20 of tussen 50 en 65 jaar oud.

Fibromyalgie is een gevolg van wijdverspreide pijn ervaren in de spieren, is het heel gewoon dat patiënten zich moeilijk bepalen waar de pijn is, wijst vaak botten, gewrichten en zelfs in het vlees, dit doordat de spieren in het hele lichaam aanwezig mens.

Aangezien de pijn is constant, vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloosheid benen en in sommige gevallen, buikpijn, verbrandingen en tintelend, problemen met urineren en hoofdpijn uiteindelijk de meest voorkomende klachten, omdat slaapstoornissen zeer vaak in fibromyalgie.

De rusteloze benen syndroom, hoewel de oorzaak onbekend is, het is gerelateerd aan het verminderen van de activiteit van dopamine of ijzertekort, waardoor de behandeling omvat massage en koude kompressen, L-dopa, pramipexol of clonazepam.

Bij chronische pijn, zijn er ook klachten het gebrek aan geheugen, concentratiestoornissen, stemmingsstoornissen zoals angst en depressie.

Als Fibromyalgie is een ziekte die geen weefselschade, ontsteking of degeneratie, studies hebben aangetoond dat de pijn wordt veroorzaakt door een amplificatie van pijnprikkels, en dit wordt gewoonlijk gediagnosticeerd door vele specifieke onderzoeken.

Bij chronische pijn, let op de aanwezigheid van depressie, sociaal isolement, slaapstoornissen en vermoeidheid. Pijn direct invloed op de hersenen met veel positieve emotie (vreugde en geluk) en negatieve (verdriet en ongeluk), worden gewijzigd, waardoor de patiënt tot depressie.

4. Diagnose

In fibromyalgie diagnose is een van uitsluiting, zodat tijdens de raadpleging artsen om essentiële informatie te verkrijgen, naast het observeren van de gevoeligheid op bepaalde punten van de spieren, zogenaamde gevoelige punten.

Naast de medische beoordeling middels vragenlijsten moeten hulp bij de diagnose van patiënten.

Wallace (p.134,2005) begint het overleg de patiënt te vragen wat de reden voor overleg, hoe je je voelt, als je een allergie, en over de familiegeschiedenis van reumatische ziekte of andere ziekten, dit omdat volgens hem, het luisteren naar de geschiedenis van de patiënt en de symptomen is het mogelijk om het te herzien.

Voor Dr. Wallace, andere relevante factoren omvatten mogelijk beroepsmatige blootstelling aan allergene of toxische stoffen, een gedetailleerde beschrijving van wat de patiënt tijdens de dag, hoe en wat oefeningen of activiteiten worden uitgevoerd, opleidingsniveau en met wie de patiënt het leven, ziekten ongebruikelijke kindertijd ook onderzocht, evenals roken of drinken, of misbruik, vaccinaties, ziekenhuisopnames en eerdere operaties, vroegere en huidige voorschriften basis van de psychosociale profiel, die belangrijk in de ontwikkeling van een patiënt-arts relatie kunnen worden onderscheiden productief.

Aldus Dr. Wallace tot de conclusie dat voor een volledige beoordeling nodig is om een herziening van de systemen onderverdeeld in categorieën, die te maken:

“1. Constitutionele symptomen : zoals koorts, malaise, gewichtsverlies en gezwollen klieren worden eerst gezien.Ze tonen de algemene toestand van de patiënt en hoe hij zich voelt. Dit wordt gevolgd door een herziening van de orgaansystemen: dat gaat van top tot teen.

2. De herziening van het hoofd en de nek: omvat vragen over cataract, glaucoom, droge ogen en mond, pijn in de ogen, pijn in de kaak, dubbelzien, verlies van het gezichtsvermogen, iritis, conjunctivitis, tinnitus, gehoorverlies, frequente oorinfecties, frequente neusbloedingen, olfactorische afwijkingen, frequente infecties van de sinussen, zweertjes in de mond en neus, gebitsproblemen of gezwollen klieren in de hals.

3. Het cardiopulmonale systeem: wordt dan gezien vraagt naar astma, bronchitis, longemfyseem, tuberculose, pleuritis (pijn bij het nemen van een diep adem), kortademigheid van de adem, longontsteking, hoge bloeddruk, pijn op de borst, reumatische koorts, geruis hart, hartaanval, hartkloppingen en een onregelmatige hartslag.

4. Herziening van het gastro-intestinale systeem: omvat een poging om enig bewijs van slikproblemen, misselijkheid en ernstige braken, diarree, verstopping, geen gewone eetgewoonten, hepatitis, opgeblazen gevoel, winderigheid, maagzweren, galstenen, bloed in de ontlasting of braaksel ontdekken , diverticulitis, colitis, pancreatitis.

5. urogenitale gebied: moet op een verstandige en respectvolle manier worden benaderd. Samen met vragen over blaasontstekingen, nierstenen, prostaat problemen of bloed of eiwit in de urine, ik bekijk de obstetrische geschiedenis, stoornissen in de borstvoeding en menstruatieproblemen.

6. Herziening van hematologische en immuun factoren: laat u weten of de patiënt gemakkelijk gewond raakt op bloedarmoede, laag aantal witte bloedcellen of bloedplaatjes en frequente infecties.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *